číslo 19/2001
vyšlo 30. dubna

Pavel Pecháček
Ivan Hoffman
Petr Nováček
Petr Voldán
Václav Větvička

Týdeník Rozhlas

Minulé číslo  Archív
   Nové číslo       Archiv 


Pavel Pecháček
                                                          Foto Jarka Šnajberková


Neuvěřitelná story Pavla Pecháčka
Před padesáti lety bylo zahájeno vysílání Rádia Svobodná Evropa pro státy takzvaného komunistického bloku a právě proto probíhají v těchto dnech v Praze, ale také ve Washingtonu a v Mnichově velkorysé oslavy - za účasti nejrůznějších osobností politického a společenského života, ale i obyčejných posluchačů.
Význam rozhlasové stanice Rádio Svobodná Evropa pro tisíce lidí v České republice je zcela nepochybný - v letech totality byla mnohdy jediným seriózním zdrojem informací. A synonymem svobodné rozhlasové žurnalistiky je dodnes.
Životní příběh současného prezidenta Rádia Svobodná Evropa a šéfredaktora Českého rozhlasu 6/RSE Pavla Pecháčka (1940) je do značné míry i příběhem této stanice. Příběhem, který by vymyslel jen notnou dávkou fantazie obdařený hollywoodský scenárista. Ale o tom už následující interview
.
.
T Ý D E N Í K    R O Z H L A S - programový a kulturní týdeník ředitelka: Kateřina Steinicová šéfredaktor: Milan Šefl  redaktoři: Jana Matoušková, Agáta Pilátová, Bronislav Pražan korektorka: Jaroslava Konášová  zlom: Danica Valentová a Ludmila Kořínková odbyt: Alena Dohnalová public relations: Jana Ajmová  sekretariát: Jarmila Vlásková a Jitka Králová adresa redakce: Jeseniova 36, 130 00 Praha 3 telefony: sekretariát 22 715 036, 22 711 028, 22 712 616 (fax, zázn.), odbyt 22 713 037 (zázn.).

  Obsah:

  Titulní rozhovor

  Názory, komentáře

  Tipy ČRo

  Rozhl. publicistika

  Frekvence

  Televize a film

  Hudba

  Pro každého něco

  Archiv