číslo 19/2001
vychází 30. dubna

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Milan Lasica a Július SatinskýVe výtahu s Lasicou a Satinským

Český rozhlas 2 - Praha, 13. května 11.04 hodin

Už se vám to jistě několikrát stalo: spěcháte domů, do práce či na důležitou schůzku - a zůstanete viset ve výtahu. Z odstupu času to vypadá jako banální příhoda, ale pokud jste právě "v tom", dostavuje se trauma, zoufalství, vztek. Nejlepší však je brát takovou situaci s humorem. Právě proto Milan Lasica a Július Satinský zařadili do další lekce Školy života toto lehce kuriózní téma a mají pro vás hrst dobrých rad, jak se zachovat, zůstanete-li viset ve výtahu. Kompletní soubor nejrůznějších návodů a ponaučení, doprovázený komickými i smutnými historkami, které oba lektoři čerpali z osobní zkušenosti, uslyšíte na vlnách ČRo 2 - Praha.

Zde uvádíme jen ty nejdůležitější:
Tak tedy, přihodí-li se vám ta nepříjemná věc, nestyďte se přímo ve zdviži si poplakat.
Pokud je vaší spolucestující půvabná žena (muž), nedejte se zlákat k milostným hrám. Taková krátká porucha výtahu může mít následky na celý život. A ocitnete-li se náhodou v zaseknutém výtahu s mrtvolou, zachovejte důstojné mlčení. Doprovází-li nebožtíka zřízenec, můžete si s ním pro ukrácení času zahrát karty. Začne-li vám do hry mrtvý kibicovat, znamená to, že ožil a je třeba ho okamžitě dopravit na resuscitační oddělení...

Všechny rady Lasici a Satinského na téma "Jak se zachovat, když zůstanete viset ve výtahu" jsou pochopitelně bez záruky. A nepomohou-li vám už v oné zapeklité situaci, určitě vás alespoň pobaví. Je to jejich účel.