číslo 22/2001
vychází 21. května

Roman Horký
Ivan Hoffman
Petr Nováček
Milan Fridrich
Jindra Klímová

Týdeník Rozhlas

Nové číslo  Archív
   Nové číslo       Archiv 


Roman Horký
                                                                     Foto: Jarka Šnajberková

oddel.gif (111 bytes)
Roman Horký: Bigbíťák u táboráku
O skupině Kamelot se často píše jako o fenoménu české hudební scény. Třebaže nikdy nebyl obzvlášť mediálně viditelnou kapelou, vydává každý rok desku, má svou knižní biografii i dva zpěvníky a stovky takzvaných skalních fanoušků. Ačkoli z původního obsazení ve skupině dnes působí už jen její lídr, zpěvák, kytarista a autor většiny skladeb Roman Horký, mají se "Kameloti" stále k světu. Jejich novinka se jmenuje Paměť slonů a křest alba proběhne už 29. května v prostorách Křižíkovy fontány na pražském Výstavišti. V rámci velkorysé show, s jejímž průběhem seznámí v hodinovém záznamu v sobotu 2. června po 20. hodině své posluchače i ČRo1 - Radiožurnál, skupina představí nové písně a převezme platinovou desku za prodej staršího alba Zachraňte koně.
S Romanem Horkým jsme si povídali krátce před zahájením rozsáhlého koncertního turné, které soubor odstartuje právě na Výstavišti a jehož dalšími zastávkami bude brněnský Velodrom (31.5.), Stupava u Bratislavy (2.6.) a Děhylov u Ostravy (9.6.)
.
.
T Ý D E N Í K    R O Z H L A S - programový a kulturní týdeník ředitelka: Kateřina Steinicová šéfredaktor: Milan Šefl  redaktoři: Jana Matoušková, Agáta Pilátová, Bronislav Pražan korektorka: Jaroslava Konášová  zlom: Danica Valentová a Ludmila Kořínková odbyt: Alena Dohnalová public relations: Jana Ajmová  sekretariát: Jarmila Vlásková a Jitka Králová adresa redakce: Jeseniova 36, 130 00 Praha 3 telefony: sekretariát 22 715 036, 22 711 028, 22 712 616 (fax, zázn.), odbyt 22 713 037 (zázn.).

  Obsah:

  Titulní rozhovor

  Názory, komentáře

  Tipy ČRo

  Rozhl. publicistika

  Frekvence

  Televize a film

  Hudba

  Pro každého něco

  Archiv