číslo 22/2001
vychází 21. května

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


TVÁŘ ZA MIKROFONEM

Květa Bodollová
vedoucí Redakce volné rozhlasové tvorby ČRo Plzeň

Vaše cesta k mikrofonu?
Z Alešovy ulice, kde jsem bydlela, je na náměstí Míru, kde má sídlo Český rozhlas Plzeň, pět minut. Zdálo by se proto, že to byla cesta krátká. Jenže nežli jsem se opravdu k mikrofonu dostala, uplynulo několik let. Dnes vím, že nebyla zbytečná. Poznala jsem rozhlasovou práci od základů.

Vaše rozhlasová "nej"?
Ráda vzpomínám na pásma například o životě cirkusových umělců, ale v současné době mám nejraději koktejl. Musím vysvětlit, že se ovšem jedná o Dopolední koktejl Českého rozhlasu Plzeň, který je i v posledních průzkumech poslechovosti nejoblíbenějším pořadem našich posluchačů. Ráda také vysílám jedenkrát v týdnu večer kontaktní pořad Seznamka. Volají a píší posluchači, kteří se cítí osamělí a hledají spřízněnou duši. Ve studiu je se mnou i psycholožka, která individuální problémy dokáže zobecnit, bezprostředně poradí, takže náš pořad je něco víc než inzertní služba v novinách. Věřte, že mám radost, když se nám podaří seznámit dosud osamělé lidi, kteří kolem sebe nevšímavě chodili třeba v jedné ulici.

Co vás drží nad vodou?
Moje nadváha. Archimédes měl pravdu. Ale věřím, že pravdu mají i průzkumy poslechovosti, podle kterých obliba Českého rozhlasu Plzeň stále stoupá.