číslo 51/2001
vychází 10. prosince

Marta Kubišová
Milan Fridrich
Petr Nováček

Ivan Hoffman
Petr Siostrzonek

Týdeník Rozhlas

Nové číslo    Archiv 2001   
   Nové číslo      Archiv 2001 


Marta Kubišová


.

Kalamitní život Marty Kubišové Marta Kubišová je zpěvačkou, která se stala symbolem. Po okupaci Československa vojsky Varšavské smlouvy se stala pro režim nepohodlnou. Nesměla koncertovat ani natáčet a zdálo se, že léta normalizace zlatou slavici z let 1966 a 1968 z myslí posluchačů definitivně vymažou. Jenže přišel listopad 1989 a její Modlitba pro Martu se stala opět neoficiální státní hymnou. Od roku 1990 znovu vystupuje, vydává desky a realizuje se i prostřednictvím řady dobročinných projektů.
Zastihla jsem ji v plném pracovním nasazení. Sotva v pražském divadle Ungelt absolvovala premiéru muzikálu Andrewa Lloyda Webera s názvem Líp se loučí v neděli, začaly se do jejího pracovního diáře "stěhovat" termíny předvánočních benefičních akcí - například v neděli 2. prosince společně s Táňou Fischerovou a Janem Kačerem uváděla z břevnovského kláštera další z Adventních koncertů České televize.
Potkat se s Martou Kubišovou, to je snad tisíc otázek, které by člověk rád položil
.  Rozhovor...
.

T Ý D E N Í K    R O Z H L A S - programový a kulturní týdeník ředitelka: Kateřina Steinicová šéfredaktor: Milan Šefl  redaktoři: Jana Matoušková, Agáta Pilátová, Bronislav Pražan, René Kočík  zlom: Danica Valentová a Ludmila Kořínková odbyt: Alena Dohnalová public relations: Jana Ajmová  sekretariát: Jarmila Vlásková a Jitka Králová adresa redakce: Jeseniova 36, 130 00 Praha 3 telefony: sekretariát 22 715 036, 22 711 028, 22 712 616 (fax, zázn.), odbyt 22 713 037 (zázn.).

  Obsah:

  Titulní rozhovor

  Názory, komentáře

  Tipy ČRo

  Rozhl. publicistika

  Frekvence

  Televize a film

  Hudba

  Archiv