7
vyšlo 3. 2. 2003

Zuzana Maléřová
Jan Špáta
P
etr Siostrzonek
Gabriel Gössel

Týdeník Rozhlas

Nové číslo    Archiv   
   Nové číslo          Archiv        


Zuzana Maléřová


.

Můžu stvořit jitro Neděle je velmi zvláštní den. Den volna, svátek. Čekáme na ni, pak si jí užíváme nebo jí prolenošíme, taky můžeme nedělní čas někomu věnovat. Proti běžnému je zcela jiné i časné nedělní ráno, kdy obloha je ještě nafialovělá noční tmou a kdesi na horizontu je možné spíš tušit, než vidět, první sluneční paprsek.
Jednou za čas v tuto zvláštní dobu, mezi nocí a dnem, je průvodkyní Svátečních Dobrých jiter Českého rozhlasu 2 - Praha spisovatelka Zuzana Maléřová. Už sedm let promlouvá k posluchačům o různých tématech života, svým ranním přemítáním přivede naslouchající k úvahám o sobě, o lidech blízkých, věcech vzdálených, o radostech i bolestech. Dopisy reagující na její vysílání i přímé žádosti o odvysílané texty ji též přivedly k rozhodnutí napsat knihu. Pod titulem Viděla jsem jitro se tedy ke čtenářům a posluchačům dostává již desátá kniha této autorky. Slova plynoucí z rádia zde dostaly podobu celkem 78 ucelených kapitol o různých podobách lidského snažení, o snaze žít. Důstojně, obyčejně a šťastně.
.

T Ý D E N Í K    R O Z H L A S - programový a kulturní týdeník ředitelka: Kateřina Konopásková šéfredaktor: Milan Šefl  redaktoři: Jana Matoušková, Agáta Pilátová, Bronislav Pražan, René Kočík  zlom: Danica Valentová odbyt: Alena Dohnalová public relations: Jitka Králová  sekretariát: Eva Hulešová adresa redakce: Jeseniova 36, 130 00 Praha 3 telefony: sekretariát 222 715 036, 222 711 028, 222 712 616 (fax, zázn.), odbyt 222 713 037 (zázn.).

  Obsah:

  Titulní rozhovor

  Názory, komentáře

  Tipy ČRo

  Rozhl. publicistika

  Frekvence

  Televize a film

  Hudba

  Archiv