číslo 50/2001
vychází 3. prosince

Bogdan Trojak
Jana Koubková
Petr Nováček

Ivan Hoffman
Jindra Klímová

Týdeník Rozhlas

Nové číslo    Archiv 2001   
   Nové číslo      Archiv 2001 


Bogdan Trojak


.

Osamocený internaut uprostřed přírody Až do svých sedmnácti let psal básník Bogdan Trojak většinou polsky. Do povědomí českých čtenářů vstoupil v roce 1998 sbírkou Pan Twardowski, za niž získal Ortenovu cenu, udělovanou každoročně autorům do třiceti let.

"V pomyslném tyglíku, v němž se mísila má krev, plavou krvinky polské, rakouské, italské a kdoví jaké ještě. Považuji se však za Slezana, dítě rozděleného Těšínského knížectví. Těším se na den, kdy se v rámci jednotné Evropy stane Těšín opět jedním městem," říká o sobě šestadvacetiletý rodák z Českého Těšína, který bezesporu patří k nejosobitějším autorům nastupující básnické generace.  Rozhovor...
.

T Ý D E N Í K    R O Z H L A S - programový a kulturní týdeník ředitelka: Kateřina Steinicová šéfredaktor: Milan Šefl  redaktoři: Jana Matoušková, Agáta Pilátová, Bronislav Pražan, René Kočík  zlom: Danica Valentová a Ludmila Kořínková odbyt: Alena Dohnalová public relations: Jana Ajmová  sekretariát: Jarmila Vlásková a Jitka Králová adresa redakce: Jeseniova 36, 130 00 Praha 3 telefony: sekretariát 22 715 036, 22 711 028, 22 712 616 (fax, zázn.), odbyt 22 713 037 (zázn.).

  Obsah:

  Titulní rozhovor

  Názory, komentáře

  Tipy ČRo

  Rozhl. publicistika

  Frekvence

  Televize a film

  Hudba

  Archiv