11
vyšlo 4. 3. 2002

Pavel Bobek
Petr Voldán
Petr Nováček

Ivan Hoffman
Petr Siostrzonek

Týdeník Rozhlas

Nové číslo    Archiv 2001   
   Nové číslo         Archiv        


Pavel Bobek


.

Pavel Bobek:
K textařům jsem nikdy nebyl příjemný
Jen málokterý z interpretů české populární hudby se na pódiích pohybuje bezmála pětačtyřicet let. A ještě méně je těch, kteří si v průběhu celé své kariéry zachovali svůj výraz, nikdy nepodlehli samoúčelným experimentům a dokázali si promyšleně hlídat repertoár. V případě Pavla Bobka dlužno podotknout také to, že jeho kultivovaná a vždy vysoko nad tuzemským průměrem pohybující se tvorba vždy kráčela ruku v ruce s jeho solidním občanským renomé.
Inženýr architekt Pavel Bobek po studiích rychle zběhl k muzice, byl rokenrolovým rebelem a členem Olympiku, později stálicí divadla Semafor a country hvězdou. Jeho poslední desky jsou snad nejpřesvědčivější, postupem let se stal uhrančivým šansoniérem sinatrovsko-cohenovského střihu.
Následující rozhovor vznikl v rodném domě Pavla Bobka na pražském Břevnově. Začali jsme na rozhlasové téma, které v tomto případě nebylo těžké otevřít. Kapela FAPS Orchestra, s níž Pavel Bobek ve druhé polovině padesátých let začínal, totiž hrávala skladbu Raunchy z repertoáru Billyho Vaughna a právě z této instrumentálky se časem stala znělka rozhlasového Mikrofóra
.
.

T Ý D E N Í K    R O Z H L A S - programový a kulturní týdeník ředitelka: Kateřina Steinicová šéfredaktor: Milan Šefl  redaktoři: Jana Matoušková, Agáta Pilátová, Bronislav Pražan, René Kočík  zlom: Danica Valentová a Ludmila Kořínková odbyt: Alena Dohnalová public relations: Jitka Králová  sekretariát: Kateřina Vaňková adresa redakce: Jeseniova 36, 130 00 Praha 3 telefony: sekretariát 22 715 036, 22 711 028, 22 712 616 (fax, zázn.), odbyt 22 713 037 (zázn.).

  Obsah:

  Titulní rozhovor

  Názory, komentáře

  Tipy ČRo

  Rozhl. publicistika

  Frekvence

  Televize a film

  Hudba

  Archiv