47
vychází 11. 11. 2002

Zpět na obsah         

Televize
a film


VIDEOSLOUPEK

Vetřelci v Coloradu

Společné nespolečné putování dvou bratrů za tajemstvím nabízí film režiséra Karla Janáka Vetřelci v Coloradu, který na kazetách distribuuje společnost Centrum českého videa.

Když se malý kluk vydá s kamarády na výlet - údajně se starším bratrem, ale zapomene mu o tom říct, může z toho být lecjaký malér. Přinejmenším policejní podezření, že tři malí poutníci utekli z domova a je třeba je tam zase rychle vrátit. Když se však dva kluci a jedna neohrožená holka rozhodnou, že vyrazÍ za dobrodružstvím blížícím se indiánské výpravě na březích skalnatého Colorada, pak je nic nezastaví. Natožpak starší bratr s parťákem trampující poblíž a očekávající ty správné zážitky, sličné místní dívky nevyjímaje. Jenže právě takový zájem může nepříjemně popudit zdejší "borce" na motorkách a přivodit nečekané konce, například u kůlu v zatopeném lomu. Nebýt dobrodružné i zvědavé povahy mladších přátel byl by návrat domů asi plný potupných šrámů a pokořené ješitnosti.

Mile zábavnou komedii o tom, jak lze příjemně trávit letní čas a namísto povalování u vody nebo zírání na obrazovku vyrazit za divokými zážitky, natočil Karel Janák podle vlastního scénáře. Dětské postavy si zahráli vesměs neznámí herci - Denisa Vokurková, Vojtěch Zajíc a Ondřej Duchek. Komedie vznikla původně pro Českou televizi, která ji odvysílala na státní svátek. Svým nenáročně vystavěným dějem a obyčejnými kulisami dětského dobrodružství budou Vetřelci v Coloradu zábavou hlavně pro školáky nižší věkové kategorie, nic ovšem nebrání rodičům, aby se mrkli, co všechno se může při podobném nedovoleném výletu jejich mazlíků přihodit.

(ska)