číslo 6
vychází 31. 1. 2005

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Náhradní klíče mám u Havlových

Když jsme v říjnu 2004 vstupovali s kolegou Petrem Jančaříkem do Toboganu, měli jsme přirozeně strach. Podaří se nám udržet laťku, kterou už před lety nastavil Tomáš Sláma? Zůstanou v sobotu dopoledne posluchači Českého rozhlasu 2 u radiopřijímačů? Budou i nadále chodit do Divadla U hasičů?

"Byli jsme moc rádi, že pozvání do našeho pořadu přijala na začátku letošního roku i paní Dagmar Havlová se svými přáteli Jiřím Lábusem a Tomášem Töpferem," říká moderátor Aleš Cibulka (druhý zleva) za všechny tvůrce ToboganuPo více než čtvrtroce už můžeme s velkou radostí potvrdit, že alespoň tu poslední starost už nemáme. Divadlo je týden co týden plné k prasknutí, týden co týden musí být přidány i přístavky, aby se do sálu vměstnalo co nejvíce diváků.

Jak by ne - na jevišti už se vystřídala celá řada zajímavých hostů: Veronika Žilková a Radovan Lukavský tu oslavili své narozeniny, Alena Zárybnická vyprávěla o létání, Jiřina Jirásková, Jolana Voldánová a Alena Vránová radily, jak na předvánoční úklid, přivítali jsme Mikuláše i čerta a vařili na Vánoce, v živé paměti jistě máte i Tobogan ve stylu 30. let minulého století. V nových Toboganech už vám hráli a zpívali například Pavel Bobek, Anna K., Jitka Zelenková, Lenka Filipová, Petr Kotvald, Šlapeto a mnozí další.

Dostali jste i spoustu dárků - od pravého Portského vína, před kuchařky od Čiriny až po desítky čokoládových kolekcí. Jako poděkování za to, že jste přišli.

Byli jsme moc rádi, že pozvání do našeho pořadu přijala na začátku letošního roku i paní Dagmar Havlová se svými přáteli Jiřím Lábusem a Tomášem Töpferem. Vím, že sbírá nejrůznější klíče. Proto jsem jí jako dárek věnoval takové, jaké ještě nemá. Od mého bytu. Ani jsem netušil, jaký úspěch tím sklidím. Dnes vím, že až si zabouchnu dveře, nebudu volat zámečníky, ale pojedu do vily Havlových. Mají totiž mé náhradní klíče ve svém sejfu!

Právě na tenhle Tobogan se vás spousta do divadla nedostala. Zoufale jste za mnou před vysíláním chodili, ať se to pokusím nějak zařídit. Bohužel to není v mých silách. Ve chvíli, kdy je vyprodáno, už se nedá dělat nic. Proto mám pro vás jedinou radu - nenechávejte koupi vstupenek až na poslední chvíli! Zvlášť, pokud se do Prahy chystáte z větší dálky. Byla by škoda, abyste vážili dlouhou cestu, a pak u pokladny narazili na cedulku "Vyprodáno". Moc si vážím toho, že do Toboganu přijíždíte, a moc vám za to jménem všech, kteří připravují Tobogan, děkuji. Máme z vás radost! A abyste se měli na co těšit, prozradím, co na vás chystáme:

12. února - předvalentinský Tobogan o lásce;

26. února - připomeneme si, že před 150 lety poprvé vyšla Babička od Boženy Němcové (a pozveme herce, kteří se objevili v obou filmových Babičkách - možná se nám podaří sestavit Proškovic rodinu z roku 1940!);

5. března - slavíme MDŽ (moderovat budeme oba dva s Petrem);

19. března - hromadná oslava letošních padesátin: hosty budou herci a zpěváci, kteří letos slaví tohle jubileum, a diváci, kteří se narodili v roce 1955, dostanou dárek;

2. dubna - 200. výročí narození H. Ch. Andersena

Že vám v mém výčtu některé soboty chybí? Máte pravdu! Ale to se budete muset poptat u Petra Jančaříka.

Moc se na Vás těším a nezapomeňte - včas si zajistěte vstupenky. Tak v divadle U Hasičů na viděnou!

ALEŠ CIBULKA