číslo 52
vychází 13. 12. 2004

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ZÁBAVA O VÁNOCÍCH

V roce 2004 tradičně přispěla do vánočního schématu ČRo 2 - Praha také redakce zábavy. Na Štědrý večer - v pátek 24. prosince po dvaadvacáté hodině - se posluchači dozví, jak asi vypadá Štědrý večer u Štědrů. Zástupci rozvětveného sklářského rodu - manželé Dana a Milan Štědrovi ze Sázavy - pozvali na návštěvu dva pány z umělecké rodiny Štědrých z Prahy. V útulném prostředí domku pod staroslověnským klášterem se známí muzikanti Ivan a Karel Štědří cítili brzy jako doma. Ochutnávku vánočních dobrot střídaly písničky (především autorské), příhody i vzpomínky.

Zdenka Salivarová a Josef Škvorecký za mikrofonyNa Boží hod vánoční, v sobotu 25. 12. Michal Madry a Jan Přeučil zamíchají karty Vánočního pokeru. Mezi jejich spoluhráči jsou i Antonín Hardt, Vlastimil Bedrna, Josef Dvořák, Luděk Sobota a další. Prozradíme však jen tolik, že vyhrává každý, kdo je naladěn na vlny ČRo 2 - Praha.

Na Štěpána 26. 12. po jedenácté hodině dopolední bude s redakcí zábavy zpívat vítězka vítězům: hodinku před svátečním obědem zavítáme do Divadla U hasičů, kde se   Aneta Langerová, jednička soutěže Česko hledá Superstar, setká s medailisty Paralympiády v Athénách - Kateřinou Coufalovou, Jiřím Bouškou, Martinem Kovářem a Miroslavem Šperkem. Sestřih programu plného dárků a překvapení uvádí Lenka Hynková a Jan Křelina. Neméně atraktivní hudební doprovod a báječní hosté se téhož dne. objeví také v zábavném programu po sedmnácté hodině. Posluchači se stanou svědky mimořádné události - setkání spisovatelů Josefa Škvoreckého a Zdenky Salivarové s nejbližšími přáteli z mládí. V unikátním záznamu z Myšlína u Mnichovic kromě manželů Škvoreckých zavzpomínají na dávná léta také osobnosti, které se staly předlohami postav legendární knihy Josefa Škvoreckého Zbabělci.

Pozvánka spojená se značkou redakce zábavy nabízí o něco méně vánoční nostalgie a o trochu více radosti i legrace.

HELENA DUBNIČOVÁ