číslo 37
vychází 30. 8. 2004

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Český rozhlas 2 - Praha,12. září, 11.04 hodin

Všichni jsou doma

Neděle je dnem odpočinku. Odpočívá dokonce i budík. Naštěstí zvonek u dveří je ve službě neustále a díky tomu se můžeme dostat do bytu našich hostitelů a zjistit, zda "všichni jsou doma". U Popelky se to dá předpokládat. Herečka Eva Hrušková opravdu doma je. Dokonce i s manželem, hercem Janem Přeučilem. Proč se tomu divit, svatbu měli letos 2. dubna, takže jsou vlastně stále ještě novomanželé. Bydlí ve čtvrtém poschodí jen kousek od budovy Českého rozhlasu na Vinohradech. Stále žijí aktivně a naplno, což ovšem také znamená, že se starají o své zdraví.

"I zříceniny mohou mít své kouzlo," poznamenala paní Hrušková.

"Tím snad chceš říct, že už jsem ruina?" reaguje pan Přeučil s úsměvem.

"Ne, to rozhodně ne. Ale uznej, že třeba takový Karlštejn, byť je starý, je krásný. Navíc u muže nějaká ta vráska může podtrhnout jeho osobnost."

"Ano, to je pravda, například můj pan profesor Radovan Lukavský je toho dokladem. Některé vrásky mohou být i od smíchu - takové jsou nejhezčí. A všechny dokládají to, co jsme prožili. Tak proč chtít, aby to bylo jinak. I když já třeba každé ráno cvičím. Hrajeme hodně pro děti a někdy i ve vzdálených městech, takže musíme často velmi časně vstávat. Ale vždycky raději vstanu ještě o 15 minut dřív, abych se mohl rozcvičit i rozmluvit."

Vidíte - a kolik z nás se místo rozmluvení musí přemluvit, abychom vůbec ráno vylezli z postele. Paní Eva má zase v koupelně rotoped. Šlape a přitom si čte. Dokonalé využití času. Ovšem pokud chcete vědět ostatní tajnosti těchto hereckých novomanželů, musíte si počkat do neděle 12. září, kdy se k nim ČRo 2 - Praha vydá na návštěvu.

(ber)