číslo 35
vychází 16. 8. 2004

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Český rozhlas 2 - Praha, 29. srpna, 11.04 hodin

Radiodárek z Velké Bíteše

Helena Vondráčková a Petr Novotný se připravují na veřejnou nahrávkuPočátkem letošního léta žila celá naše republika i ostatní evropské země mistrovstvím Evropy v kopané. Není tedy divu, že srpnový Radiodárek věnovala redakce zábavy ČRo 2 - Praha jednomu z těch, kteří se starají ve sportu o to nejdůležitější: o naši sportovní budoucnost, o náš fotbalový dorost. Obětavých lidí, kteří věnují svůj čas těm nejmenším je u nás určitě mnoho. Ve Velké Bíteši patří mezi nadšence, kteří na fotbalovém hřišti tráví s mládeží veškerý volný čas, ing. Josef Jelínek. Jeho úspěšné snažení nemohlo ujít fandovi sportovců i umělců Jiřímu Raušovi, majiteli vyhlášeného místního Penzionu a restaurace, který pana Jelínka do Radiodárku nominoval.

Tím ale zadal nelehký úkol tvůrcům programu, jehož hlavním smyslem je plnit protagonistova vyřčená přání. Protože pan Jelínek má vysoké nároky nejen na své svěřence, přál si hned několik nejpopulárnějších členů Amfory, včetně zpěvačky Heleny Vondráčkové. Nesnadný úkol se redakci zábavy podařilo splnit díky prezidentovy Amfory Petrovi Salavovi, který návštěvu Velké Bíteše spojil s malou oslavou třicátého výročí slavného fotbalového týmu. Tak se k výkopu i ke zpěvu dostavila nejen čestná výkopářka klubu Helena Vondráčková, ale i fotbalový mistr Evropy z roku 1976 - František Veselý a herec Martin Dejdar.

Ozdobou programu byli i hostující hokejisti - mistr světa z roku 1977 František Černík a dvojnásobný mistr světa a vítěz Stanley Cupu v sezóně 2003-2004 Pavel Kubina.

Kdo se vedle moderátora Petra Novotného nejvíce prosadil, kdo byl nejsdílnější či nejvtipnější, se ale dozvíte až z vysílání.

(hnd)