číslo 23
vychází 24. 5. 2004

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Český rozhlas 2 - Praha, 6. června, 15.04 hodin

Padesátník

V prvním červnovém Padesátníku se vydáte tentokrát pouze do světa písniček a anekdot. A v písničkách pak pouze do světa fauny - mezi broučky, motýly a různý hmyz, příjemný i nepříjemný. Jinými slovy: připravil jsem pro vás opět po čase Padesátník monotematický.

O motýlech budou zpívat například Viktor Sodoma a Václav Neckář, o broucích Lubomír Lipský, Karel Štědrý, Karel Vlach a také Juraj Kukura, o broučcích v přeneseném slova smyslu zazpívá Karel Duda s Věrou Martinovou a o hmyzu příjemném i nepříjemném Jan Werich, Jitka Molavcová či Darek Vostřel s malou Zuzankou Vrbovou.

Slovo mluvené (kromě mého průvodního, které bude - slibuji - velmi úsporné) budou tvořit jen a jen anekdoty, a to v podání těch nejpovolanějších: především Felixe Holzmanna, Smutného muže Jaroslava Válka a Vladimíra Menšíka.

Bude-li onu neděli svítit sluníčko a vy si někde na chalupě či na chatě sednete pro tu odpolední padesátníkovou padesátiminutovku s tranzistorovým rádiem a šálkem kávy na zahradu nebo na verandu, věřím, že závěr víkendu prožijete s úsměvem na tváři!

ONDŘEJ SUCHÝ