číslo 9
vychází 16. 2. 2004

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Vážení čtenáři, vážení posluchači,

Petr NovotnýČRo 2 - Praha vám přinese 29. února v 11 hodin a 5 minut další Radiodárek, tentokrát s přáním: Aby se všichni mohli smát. Toto heslo však není jen pouhým přáním, ale také názvem festivalu pořádaného na podporu nadace Pomozte dětem. Výtěžek celodenní akce bude věnován na koupi invalidního elektrického vozíku pro šestnáctiletého Matěje Křenka z Frenštátu po Radhoštěm, který je po celkové dětské mozkové obrně. Festival pořádají pražští studenti ve spolupráci s klubem Mlejn a společně s Matějem si vás touto cestou dovolují srdečně pozvat.

Těší se na vás v neděli 22. února v klubu Mlejn v Praze - Stodůlkách od 14.00 do 22 hodin. Patrony festivalu jsou spisovatel Petr Šabach, spisovatelka Alexandra Berková, textař a písničkář Jiří Dědeček a další. Ti také společně s dalšími umělci a hudebními skupinami vystoupí při veřejné nahrávce ČRo 2 - Praha. Rozhlasovým Radiodárkem, kterým tradičně provází Petr Novotný, tato kulturní přehlídka odstartuje.

Pokračovat se bude ve velkém sále v 15 hodin pohádkou Mach a Šebestová, kterou se divákům představí absolventi Vyšší odborné školy herecké. Na děti čekají také klauni, kteří nejen ukáží, ale prý i naučí žonglérskému umění. Poté na malém sále uvidíte scénickou mystifikaci Pravda o blondýnách, skeče a písně o Leninovi bez velblouda Prvobytně pospolné společnosti a absurdní dramatíčka z Delvity v podání Divadílny Krvik Totr.

Večer bude následovat poezie Pavly a Katji Roztroušená symbióza a scénickým čtením vás jistě překvapí Misionáři. V 19 hodin vyvrcholí divadelní část programu ve velkém sále představením Experiment, v němž posluchači 3. ročníku VOŠH zkoumají pomocí hry francouzského klasika Pierra de Marivaux zákony lásky a její mechanismy.

Během odpoledne a večera proběhne také řada hudebních vystoupení, zahrají vám: Neočekávaný dýchánek - mohutný balkánský nářez po česku, Altai - styluplné akustické trio, Voodoojam - voodoo music a MadFinger - popjazz a také jeden z patronů akce, Jiří Dědeček. Přijďte se pobavit a tím pomoci, těšíme se na vás.

Pokud chcete pomoci Matějovi jakoukoli finanční částkou, pošlete ji prosím na číslo účtu 2521622808/0800, specifický symbol 2220370. Přispět můžete také nadaci Pomozte dětem na číslo účtu 666999666/0300. Za vaši pomoc děkujeme.

Za sdružení studentů Iniciativa pro úsměv

PAVLA FRIDRICHOVÁ