41
vychází 29. 9. 2003

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Český rozhlas 2 - Praha, 11. října, 14.30 hodin

Zadáno pro Tomáše Töpfera

Tomáš Töpfer patří k mimořádně oblíbeným a úspěšným umělcům. Největší popularitu mu přinesly role doktora Krále v seriálu Život na zámku a velitele četnické stanice Arazíma v Četnických humoreskách.

V Divadle Na Fidlovačce, které spolu s Eliškou Balzerovou a dalšími kolegy zgruntu rekonstruoval, je Tomáš Töpfer ředitelem, hercem i režisérem. Pokouší se inspirovat autory, aby pro jejich divadlo psali původní hry. Protože se to zatím nepovedlo, nakonec zkusil napsat sám "takový trochu detektivní příběh z doby císaře Rudolfa". Letos 11. září měla hra Horoskop pro Rudolfa II. premiéru a Tomáš Töpfer v ní vytvořil hlavní roli.

Ví se o něm, že mu sluší bílý plášť i uniforma, že svým zvláštním smutně šibalským pohledem zlomil mnoho seriálových ženských srdcí. Kdo sleduje jeho soukromý život, mohl se dočíst, že rád jezdí v dobrých autech, má hezký dům a tři dcery (dvě z prvního manželství žijí v Americe) nebo že s bratrem zrestituovali pražskou hospodu U kalicha, kterou společně provozují.

Posluchači Českého rozhlasu však mohli Töpfera poznat i jako pokorného rozhlasového herce a skvělého vypravěče. Ostatně právě Český rozhlas stál u kolébky jeho talentu. Jak k tomu došlo a kdo se o to nejvíce zasloužil se posluchači dozvědí v pořadu redakce zábavy Zadáno pro Tomáše Töpfera - tentokrát v ředitelské kanceláři Divadla Na Fidlovačce.

(hnd)