30
vychází 14. 7. 2003

Zpět na obsah         

Televize a film


VIDEOSLOUPEK

Četnické humoresky

Těm divákům, kteří si oblíbili původní televizní seriál Četnické humoresky, vychází nyní vstříc Česká televize. V těchto dnech uvádí totiž seriál režiséra Antonína Moskalyka na trh na videokazetách.

Základem seriálu, k němuž psali scénář mj. Pavlína Solo, Miloš Fedaš a také režisér Antonín Moskalyk, se staly faktické případy z minulosti českých četnických a policejních stanic. V autorské licenci scenáristů a dramaturgů (skupina Dariny Levové a Josefa Souchopa brněnského studia ČT) doznaly jistých úprav a jako samostatné příběhy se proměnily v jednotlivé seriálové díly. Hlavní hrdina poručík Karel Arazim v podání Tomáš Töpfera se stal spolu se svým "kolegou a parťákem" Ivanem Trojanem populární diváckou dvojicí již v první sérii. Jak tvrdí sám Antonín Moskalyk, důvodem divácké obliby je hlad po původních domácích příbězích, které publiku připomenou českou povahu a humor. Po příbězích, které - i navzdory dovezeným sitcomům a tzv. mýdlovým operám - stále ještě český divák preferuje před neméně populárními Přáteli nebo Sexem ve městě. Přestože úroveň jednotlivých dílů byla kolísavá (a v případě druhé série se tento nedostatek bohužel ještě o něco prohloubil, což občas nešťastně podtrhla i sporná delší metráž nových dílů), dokázaly si Četnické humoresky najít brzy své početné publikum. Zásluhu na tom nesporně má i skvělé herecké obsazení (ostatně, divácké záliby dívat se na "své" herce pravidelně na obrazovce uměl šikovně využít už Jaroslav Dietl a se střídavým úspěchem se o totéž pokouší také Pavel Míka a Jaroslav Hanuš, autoři mj. seriálu Život na zámku). Vedle Tomáše Töpfera a Ivana Trojana nabídly Humoresky např. výkony Petra Kostky, Aleny Antalové, Libuše Šafránkové, Tatiany Vilhelmové nebo Stanislava Zindulky.

Nyní tedy vstupuje Arazim se svými kolegy z četnické pátrací stanice do prodeje ve čtyřech kompletech po třech videokazetách. Videokazety lze objednat v oddělení Telexportu ČT nebo prostřednictvím e-mailu.

(ska)