18
vychází 22. 4. 2003

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Český rozhlas - 2 Praha, 4. květen 11.04 hodin

Semifinále soutěže

Lady Radio a Radio Man

Herec a moderátor Svatopluk Schuller moderoval semifinále s lehkostí a humorem, skvěle ho doplňovala loňská vítězka Naďa KubínkováAtmosféra je napjatá! Soutěžící jsou posedlí, nervózně posedávají a popocházejí, zasedá evidentně dobře naladěná porota ve složení: Marie Šotolová, šéfredaktorka ČRo 2 - Praha 2 (předsedkyně), režisérka Hana Kofránková, herečka a zpěvačka Bára Hrzánová, loňský vítěz kategorie Radio Man Jaroslav Kratochvíl, režisér ozvučení a zpěvák Tomáš Pergl. Do prvních řad usedají sponzoři a zvědaví zaměstnanci Českého rozhlasu. Trousí se diváci... A už se ozývá hlas režisérky soutěže Světly Lohonkové: "Je přesně 15 hodin, 4. dubna 2003 a semifinále soutěže Lady Radio a Radio Man může začít!"

Soutěžní disciplíny sice vypadaly na první pohled jednoduše, ale přitom byly ďábelsky promyšlené a velice obtížné. Jen si to zkuste dělat rozhovor s někým, kdo je málomluvný, představit se formou inzerátu, být "night manem", kterému volají různí zoufalci, vymyslet patnáctiřádkový fejeton a bravurně ho přednést, improvizovat a bavit posluchače, když se opozdí známá osobnost...

Ano, to všechno naši soutěžící zvládli s úsměvem a s přehledem a porota měla jistě nelehký úkol. O tom se ostatně budou moci posluchači stanice ČRo 2 Praha přesvědčit měsíc poté, kdy semifinale proběhlo. A pokud by měli zájem zúčastnit se osobně finále, budou vítáni 6.června v 6 hodin večer v Divadle U hasičů. Zde budou moci fandit čerstvým finalistům - Jindřišce Báčové, Haně Krchové, Veronice Schmidtové, Františkovi Matějovskému, Zdeňkovi Eberlemu a Jaroslavu Střelkovi - a určitě se dobře pobaví.

MONIKA ZAŤKOVÁ