12
vychází 10. 3. 2003

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Český rozhlas 2 - Praha, 22. března, 00.04 hodin

Ivan Kraus a Ondřej SuchýVeselá nostalgie Ivana Krause

Spisovatel, scenárista a loutkoherec Ivana Kraus je typický Evropan: od konce šedesátých let žije a pracuje střídavě v Paříži, v Německu a od devadesátých let i u nás. Jako herec a autor působil od padesátých let a téměř po celá léta šedesátá v řadě malých divadel a kabaretních scén.

Co ho kdysi táhlo ke kabaretu a pantomimě? Jak snášejí členové rodiny četbu jeho humorných knížek, ve kterých tak často figurují? V roce 1968 hrál Ivan Kraus hned v několika filmech, ve kterých se při práci setkal například s režiséry Evaldem Schormem a Janem Švankmajerem - jak na toto krátké období vzpomíná?

Nejen o sobě, ale také o svém bratru Janovi, o své životní partnerce Nadě Munzarové a o dalších blízkých lidech a událostech bude s úsměvným nadhledem vyprávět tento všestranný a přitom skromný umělec v pořadu Nostalgické muzeum zábavy. Pro stálé posluchače tohoto pořadu, který letos vstoupil již do šestého roku své existence, máme navíc dobrou zprávu: už od konce února se všechna starší vydání Nostalgického muzea zábavy reprízují - vždy ze soboty na neděli v 00.04 hodin. O víkendových půlnocích tak můžeme mít - bude-li chuť a nálada - o zábavu postaráno!

ONDŘEJ SUCHÝ