40
vychází 23. 9. 2002

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


TVÁŘ ZA MIKROFONEM

Monika Holešovská, moderátorka ČRo Regina

Vaše cesta k mikrofonu?
Vždy jsem hledala něco, co by mě vnitřně naplnilo a přitom by to bylo přínosné i pro druhé, tedy lidi kolem mě. Herecká profese se mi v tomto směru jevila jako ideální obor pro sebeuplatnění. Jednou jsem se zcela neplánovaně ocitla ve zlínské regionální televizi na krátkém rozhovoru na téma Kultura a mladá generace a musím přiznat, že s kamerou se nikdy přátelit nebudu! Divadlo je úplně něco jiného. Divadlo jsem amatérsky hrála v Lelekovicích, kde jsem vyrůstala, už od základní školy. Po zakončení studií na střední podnikatelské škole jsem tedy bez váhání zamířila na soukromou vyšší školu, obor hudebně-dramatický. Zde jsem se poprvé dostala k mikrofonu a ten mě okouzlil natolik, že jsem rovnou ze školy "hupsla" do rádia. První na řadě bylo Kiss Publikum, poté Rádio Krokodýl a nakonec jsem přesídlila do Prahy a přijala nabídku Českého rozhlasu Regina.

Vaše rozhlasová "nej"?
Jednou se mi podařilo v "Očekávaných událostech" o půl šesté ráno ohlásit plánovanou návštěvu středočeského hejtmana na "kastrálním" úřadu. Byl to samozřejmě katastrální úřad, ale to jsem si uvědomila až vteřinku poté, co jsem tento nesmysl vypustila z pusy.

Co vás drží nad vodou?
Kromě divadla hudba. To rozhodně. Ve všech možných podobách. Počínaje klasikou a "technem" konče. K hudbě se také váže další koníček, a tím je tanec. Nad vodou mě drží také má rodina. Za mnohé vděčím svým rodičům, kteří při mně stáli vždy, když jsem je nejvíce potřebovala, a s pochopením akceptovali všechna má rozhodnutí. Život by mi také připadal prázdný bez čtyřnohých přátel. Mám už delší dobu psa Danečka a k němu přibyl nalezenec z útulku. Jmenuje se Bárt a je to úžasně milé teprve tříměsíční mourovaté kotě.