39
vychází 16. 9. 2002

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Radiodárek z Berouna

Český rozhlas 2 - Praha, 29. září 11.04 hodin

Na leteckém snímku je Beroun 13. srpna letošního rokuKdyž jsme počátkem července připravovali v Berouně zábavný pořad Radiodárek, nikdo z nás netušil, jak bude vypadat město koncem léta. Už tehdy se však protagonistka pořadu MUDr. Víta Dejmalová, dcera slavného českého dirigenta Václava Talicha, zdráhala přijmout rozhlasový dárek. Poukazovala na mnoho dalších zajímavých osobností, které si, dle jejího soudu, tuto formu poděkování zaslouží. Počet obětavých a nezištných lidí se však i na Berounsku po srpnových záplavách ještě znásobil. A tak se k paní Vítě Dejmalové připojí mnozí z těch, kteří v tomto městě pomáhali a pomáhají při likvidaci následků povodní. Pořad je tedy věnován všem hasičům, záchranářům, vojákům, dobrovolníkům, ale i schopným lidem z městského úřadu a jiných institucí, kteří pomoc organizovali. Také díky nim se může na podzim uskutečnit 20. ročník mezinárodního hudebního festivalu Talichův Beroun.

Jeho ozdobou tu v roce 1999, stejně jako letos v Radiodárku, byla operní pěvkyně Edita Adlerová, která zahájila svou profesionální kariéru jako nejmladší česká Carmen. Program tradičně uváděl Petr Novotný, dále účinkovali Ivan Medek, Petr Jablonský, Radek Tomášek, Jiří Šimáček a další hosté.

Výtěžek programu půjde na konto: Město Beroun - Povodně 2002, U Komerční banky, a. s., pobočka Beroun 27865l00287/0l00, variabilní symbol llll.

(hnd)