37
vychází 2. 9. 2002

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Všichni jsou u Matušků doma

Český rozhlas 2 - Praha, 15. září 11.04 hodin

Ano, opravdu všichni jsou doma. To znamená Olga Matušková, Waldemar Matuška a Waldemar Matuška. To poslední jméno není omylem uvedeno dvakrát, jedno představuje otce, druhé syna. Problém spíše je, kde vlastně jsou doma. Waldemar otec říká, že doma jsou u nás, v Americe jsou jenom na chalupě. Jenže když je u nás jedenáct dopoledne a v neděli začne na ČRo 2 - Praha náš pořad pod uvedeným titulkem, na Floridě je pět hodin ráno. A tak abychom je brzy nebudili (a také abychom nemuseli tak daleko jezdit), zaznamenali jsme návštěvu u Matušků ještě za jejich pobytu v Praze.

Tedy opravdu doma. Ale i tak se dozvíme, zda se návštěvy v Americe také zouvají, zda je jim nabízena káva a další podrobnosti. Waldemar senior si pochopitelně zavzpomíná i na své sedmdesáté narozeniny a díky tomu uslyšíme, jak to bylo s rolls-roycem, který dostal jako dárek od syna a od manželky.

Ovšem v době našeho natáčení ho ještě neviděl. Zato se těšil, jak v něm pojede na pivo. Pochopitelně že během naší návštěvy zazněly i písničky. Takové, které má zpěvák rád, byť se moc často nehrají. Řeč přišla i na to, zda syn půjde v jeho stopách a také bude zpívat. Ale na odpověď i na četné historky ze života rodiny Matušků si musíte počkat do neděle 15. září na pořad ČRo 2 - Praha Všichni jsou doma.

(ber)