33
vychází 5. 8. 2002

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Vzpomínání nejen na Skumafku

Český rozhlas 2 - Praha, 17. srpna 15.04 hodin

Olomouc let šedesátých se stala líhní divadel malých forem. Ona ta divadla rostla jak houby po dešti po celé naší republice, ale v Olomouci se jim očividně dařilo. Byla zde Zápalka, Radionkabaret, později Instarsie, Studio, Dex klub a pak divadélko celostátně nejznámější - Skumafka, psaná s provokativním ef, v jejímž čele stál všestranný Pavel Dostál. Pět let existovalo toto divadélko, ale vzpomíná se na něj dodnes.

Petr Novotný, Pavel Dostál, Ondřej Suchý a Richard PogodaV srpnové repríze pořadu Nostalgické muzeum zábavy extra si můžete poslechnout pokračování Olomouckého text-appealu, který se konal v loňském roce v Šemánovicích u Kokořína a na který se sjeli ti, kteří maloformovou divadelní kulturou v Olomouci šedesátých let hýbali nejvíce - autor, režisér, herec a dnešní staronový ministr kultury Pavel Dostál, herec a malíř Jan Kanyza, autor, herec a dnes populární televizní bavič Petr Novotný a také skladatel, pianista a interpret písní, vytvořených kdysi pro Skumafku s textařem Dostálem, Richard Pogoda, který si s sebou na onu rozhlasovou sešlost přivezl posilu v podobě zpívající dcery Sandry.

Kdo poslouchal v červenci reprízu první části Olomouckého text-appealu, ten ví, co ho čeká - kdo neposlouchal a uslyší až nyní část druhou, nebude určitě zklamán! Pokud se ovšem rád chechtá!

ONDŘEJ SUCHÝ