17
vychází 15. 4. 2002

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Radiodárek

Český rozhlas 2 - Praha, 28. dubna 11.04 hodin

Protagonistkou druhého vydání Radiodárku byla PaedDr. Anna Jurčíčková, sokolka tělem i duší (vlevo). Na snímku je společně se starostou České obce sokolské ing. Miloslavem Pleskačem a s průvodcem pořadu, Petrem NovotnýmKdyž redakce rozhlasové tvorby přišla na začátku letošního roku s novým pořadem - Radiodárkem, ještě netušila, zda se osvědčí a nakolik po oblíbeném programu Baví - nebaví posluchače zaujme. Nápad poděkovat rozhlasovým dárkem mediálně neznámé osobnosti, která obětavě dělá mnoho pro ostatní lidi, se zatím daří uskutečňovat. Po třetím vydání Radiodárku snad můžeme říci, že si prořad našel cestu k posluchačům. Důkazem toho jsou i ukázky z korespondence, kterou redakce obdržela.

Paní Píšalová z Brna: "Pořad se mi moc líbil, jen tak dál!" Pan Horák z Benešova: "Plnit přání neznámým lidem, kteří dobře pracují, je záslužná věc. Je jich u nás hodně. Budete mít starost, vybrat ty nejlepší..." Paní Ludmila Urbánková z Vítkova: "Vážený pane Novotný, jste pro mne jako kouzelník s přemagickou mocí. Váš nový pořad se mi zamlouvá, protože v něm máme možnost poznat různé zajímavé lidi. Ať vám elán vydrží, posluchači vás určitě podrží."

Za podporu děkuje nejen Petr Novotný, ale i ostatní, kteří pořad připravují: Petr Jablonský, Helena Dubničová, Světla Lohonková a Věra Macková, včetně posádky přenosového vozu. V dubnovém vydání pořadu Radiodárek uslyšíte mimo jiné hovořit i MUDr. Michala Chudana a zpívat Vlastimila Peřinu a Leonu Machálkovou.

(hnd)