1
vyšlo 27. 12. 2001

Zpět na obsah         

Tipy
Českého rozhlasu


Pondělí 31. 12. 2001 Český rozhlas 2 - PRAHA

Silvestr s Českým rozhlasem 2 - Praha

Bára Štěpánová a Petr Novotný - jedničky na ČRo 2Milí posluchači, za pár okamžiků má rok 2001 padla a my jsme tady jen a jen proto, aby poslední slovo roku padlo z povolaných úst... - tak zahájili protagonisté zábavného finále Bára Štěpánová a Petr Novotný veřejnou nahrávku silvestrovského galavečera U Hasičů. Nejen oni, ale i ostatní dvojice interpretů, pak na pódiu rozehrávali situace na téma tak věčné, jakým je svět muže a ženy. Postupně se vystřídali: Daniela Bartáková a Pavel Soukup, Zdeněk Srstka a Jaroslava Hanušová, Radek Brzobohatý a Hana Gregorová, Uršula Kluková a Ota Jirák, Jitka Molavcová a Jiří Suchý. Ve dvojici hned třikrát vystoupil i mladý imitátor Petr Jablonský.

Vznikl program, jímž vyvrcholí silvestrovské snažení, které propukne na rozhlasových vlnách ČRo 2 - Praha již ráno, zejména však od osmé hodiny večerní. Už teď se můžete těšit nejen na legraci z klece úsměvů i bláznů v karlínském divadle, do níž se zcela dobrovolně zavřel Ladislav Županič se svým ansámblem.

Daniela Bartáková se představila jako mimozemšťanka. Pavel Soukup ji marně přesvědčoval, že se musí chovat slušně, protože je ženatýVe Sklepě na hromadě brambor a uhlí najdete Tomáše Hanáka, Davida Vávru, Jiřího Macháčka a další, kteří si naštěstí nezašijí ústa jako Milan Šteindler. Tradičně zavítáte do Salonu Cimrman, kde se tentokrát konečně dozvíte, zda byl Jára Cimrman Čech nebo Rakušan. - A kdo bude mít před půlnocí poslední slovo? Nechte se překvapit.

Milujte se a množte se. Šťastný nový rok! A veselý! Buďte na sebe hodní! - To vám přejí všichni, kdo letošní večerní program připravovali: Helena Dubničová, Věra Macková, Markéta Košťáková, Radka Tučková, Jan Kolář, Ondřej Suchý, Michal Madry a Jaroslav Kodeš. A mistři ozvučení, a zvučení a učení... A poslouchejte i po půlnoci. Jsme tu pro vás i příští rok!

(hnd)