číslo 32/2001
vychází 30. července

Zpět na obsah         

Televize
a film


VIDEOSLOUPEK

Charlieho andílci

Není to tak dlouho, co nás v kinech převálcovala vlna drsné ženské trojky ve filmu Charlieho andílci, a už ji můžeme potkat na kazetách společnosti Bonton Home Entertainment.

Popcornový svižný snímek vznikl na motivy populárního seriálu ze 70. let. Jen dostal modernější a vizuálně pestřejší podobu a také výraznější ženské obsazení. Režisér s tajuplným jménem McG vyšel z vlastních zkušeností z tvorby videoklipů a tomuto principu podřídil vypravěčský jazyk svého snímku. Na příběhy tří odvážných dam, jimž žádný hrubý úder není cizí, je tedy třeba pohlížet jako na sérii scén trošku ve stylu ženské bondovky podmalovávané zajímavou muzikou. Těžko říci, zda každého ohromí fakt, jak náročnou průpravou musely tři hlavní představitelky projít. Faktem je, že Drew Barrymoreová, Cameron Diazová a Lucy Liuová si očividně užily své, neboť ve filmu podávají maximální - pravda, více fyzické než herecké - výkony. Rychlé tempo filmu je podpořené skvělým střihem a hudbou, v závěrečných titulcích pak najdeme oblíbenou diváckou lahůdku s nepodařenými scénami a přeřeky - z filmu samozřejmě vystřiženými.

Kdo si chce v letních deštivých dnech užít trochu nenáročné akční zábavy okořeněné půvabnými zjevy tří hollywoodských hvězd, pro toho je kazeta Charlieho andílci ideálním tipem.

JANA PODSKALSKÁ