číslo 30/2001
vychází 16. července

Zpět na obsah         

Tipy ČRo


Pátek 27. 7. 2001 Český rozhlas 2 - PRAHA - 11.45 hodin

Před polednem

Pod vedením Dušana Jakubce, šéfkuchaře restaurantu Flambée Praha a kapitána národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR, si v malém rodinném servisu Před polednem uvaříme: Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině s marinovanou paprikou, lilkem a cuketou v bylinkovém oleji.

600 g candáta - filet bez kosti a kůže (možno nahradit jinou rybou), 80 g anglické slaniny nakrájené na plátky, sůl, pepř, 100 g očištěné papriky, 100 g lilku na plátky, 100 g cukety na plátky, bazalka, olivový olej a česnek.

Filet nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme v plátcích slaniny, okořeníme pepřem, a pokud je málo slaná slanina, tak i solí, a opečeme tak, aby maso bylo šťavnaté, ne vysušené. Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky a okořeníme, pokapeme olejem a opékáme po jednotlivých kusech. Zeleninu marinujeme v bylinkovém oleji (čerstvé bylinky nasekáme a vmícháme do olivového oleje v poměru 3 díly oleje a jeden díl sekaných bylinek).