číslo 29/2001
vychází 9. července

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


Ivan TrojanROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Všichni jsou doma

Český rozhlas 2 - Praha, 22. července 11.04 hodin

Herec Ivan Trojan, nositel ceny Thálie, září v divadle v Dejvicích v roli Oblomova. Ovšem v pořadu Všichni jsou doma se představí úplně jinak. Protože budeme na návštěvě v rodině herce Ladislava Trojana, představí se Ivan jako syn a také jako mladší bratr režiséra a producenta Ondřeje Trojana. Jméno tohoto člena rodiny Trojanů je spojeno s úspěšnými filmy Pelíšky a Musíme si pomáhat. I na to v našem pořadu přijde řeč. Především se ale dozvíte, jak oba bratři spolu vycházeli v dětství. Dodnes Ivan nemůže zapomenout Ondřejovi, že se s ním kdysi vsadil o korunu a potom místo skutečné koruny mu dal papírovou, kterou vyráběli ve škole v hodině kreslení. Ondřej zase lituje sbírky známek, o kterou se ovšem podle Ivana už naprosto nezajímal, a právě proto ji bez vědomí Ondry věnoval kamarádovi.

Tatínek Ladislav se jejich půtkám jenom usmívá, ale nakonec ho poněkud dojme, když mu bratři svorně poděkují za krásné dětství. A všichni společně se smějí boji Ladislava Trojana se záhadami obsluhy mobilního telefonu, když textovou zprávu manželce omylem rozešle na všechny strany, jen skutečnou adresátku vynechá.

V pořadu Všichni jsou doma nechybí humor a dobrá pohoda. Přesně tak, jak by to v každé dobré a fungující rodině mělo v nedělním dopoledni vypadat.