číslo 14/2001
vychází 26. března

Zpět na obsah         

Televize
a film


VIDEOSLOUPEK

Všechny moje lásky

Film Všechny moje lásky je věrným přetlumočením knihy High Fidelity a natočil jej v americké produkci sám autor Stephen Frears. Na kazetách jej nyní nabízí Warner Home Video.

Kniha, popisující problémy jednoho mladého prodavače hudebních desek, si - jak napovídá originální název - pohrává se slovy a jejich významy. Vztahuje se ke kvalitě hudby i partnerských vztahů. Hrdina - majitel antikvariátu s hudebními vinylovými deskami má trable s dívkami. Žádná jako by nebyla ta pravá, s každou se rozejde, ustavičně přehlíží a přerovnává - a to jak představitelky něžného pohlaví, tak své černé kulaté miláčky s nahrávkami. Při tom všem se snaží komunikovat se svými kolegy v obchodě, s nimiž také není vždy snadné vyjít. A čeká na svou příležitost a životní signál, že teď teprve život a láska zaznívá tím správným tónem.

John Cusack si svého deprivovaného a neuspokojeného majitele zahrál s tradiční nonšalancí, v dalších rolích mu sekundují Catherine Zeta-Jonesová, Joan Cusacková a Tim Robbins. Tato herecká sestava zaručuje devadesát minut uvolněné zábavy, při níž si poslechnete navíc dobrou muziku a spočinete v kulisách romantické nálady, jakou Frears (vzpomeňme na jeho skvělé Nebezpečné známosti) stále ještě umí.

JAN PODSKALSKÁ