číslo 48/2000
vychází 13 .listopadu

Zpět na obsah         

Hudba


PATNÁCT MINUT SLÁVY

Stále schopnější podnikatelka Madonna se z ne zcela pochopitelných důvodů opět vrátila na první příčku TOP 40 a alespoň částečně tak vylepšila čelo oficiální české hitparády. Je však více než pravděpodobné, že velký třesk teprve nastane.

Na podzim a zvláště v předvánočním čase se totiž každoročně s trumfy vytasí snad každá z velkých vydavatelských společností a nejinak tomu bude i letos. Předpovídat nastávající kasovní trháky je sice vždy trochu ošemetné, ale i tak nabízím alespoň pár jmen interpretů a skupin, s jejichž novinkami se v TOP 40 bezesporu brzy setkáme: U2, Ricky Martin, Sade, Těžkej Pokondr, Lucie, The Offspring, Kabát, Oasis, Dan Bárta, Elton John, Chinaski, Celine Dion, Šlapeto... Máme se na co těšit? To teprve uslyšíme...

Z novinek, které zasáhly už do žebříčku s uzávěrkou 3. listopadu bychom neměli nechat bez povšimnutí album finské čtyřky violoncellistů Apocalyptica (v příštím čísle TR vám ji představím podrobněji - přijede totiž koncertovat do pražského Divadla Archa) či další sólovku romantického rockera ze Žižkova Aleše Brichty. Pokud patříte mezi příznivce ostřejší muziky, asi vám stěží unikne čerstvé album kapely Limp Bizkit, která bodovala už s předchozí kolekcí Significant Other a jež nahrála také titulní melodii pro druhý díl hollywoodského šlágru Mission Impossible. A o Vodopádu Heleny Vondráčkové, desce, slibující nový sound i interpretčinu image, se dočtete na jiném místě této stránky.

MILAN ŠEFL