číslo 46/2000
vychází 30. října

Zpět na obsah         

Hudba


PATNÁCT MINUT SLÁVY

Před týdnem připadl prostor této rubriky inzerci, a tak vzhůru do stručné charakteristiky novinek, kterých jsme si zatím nestačili povšimnout. Tou nejúspěšnější za několik posledních měsíců se ukázala být nová deska chlapecké pop formace Lunetic Časoprostor, která se už stihla vyšplhat na čelo TOP 40. Není divu, vždyť podle informací firmy Universal Music bylo v jejím sídle již měsíc před vydáním titulu zaregistrováno téměř třicet tisíc závazných objednávek. Pikantní je, že na třetí desce skupiny Lunetic výrazně spolupracovala vůdčí osobnost kapely, zaměřené na zcela jinou vrstvu teenagerů - Chaozzu. Její šéf Deph složil text ke skladbě Každej si svojí cestou jdem a navíc si v ní s Martinem Kociánem z Lunetiku i zarapoval. Tak trochu opoziční smlouva...

Ze - kulantně řečeno - zajímavějších nových nahrávek mezi první čtyřicítkou oficiální české hitparády jmenujme tu od Marka Knopflera, duše legendárních Dire Straits, který skoro pět let po svém sólovém debutu Golden Heart vydal své druhé album Sailing To Philadelphia, další zdařilou písničkovou kolekci s řadou hvězdných hostů - zmínku si zaslouží alespoň irský písničkářský bard Van Morrison.

Mezi novinkami v Hitparádě rádií je také čerstvá píseň australské krásky Kylie Minogue, jejíž předposlední album přineslo překvapivou porci zajímavé taneční muziky. Jenomže právě vydaná deska Light Years, z níž je zmíněná skladba vyjmuta, je návratem do otupující diskotékové nudy a hit On A Nights Like This je toho přesvědčivým důkazem. Zklamání se zřejmě naopak nedočkáme od irských U2, jejichž singl Beautiful Day signalizuje kvality připravovaného, zbrusu nového alba. V tomto případě se jistě máme nač těšit.

MILAN ŠEFL