číslo 31/2000
vychází 17. července

Zpět na obsah         

Životní styl
S POLOPRÁZDOU KAPSOU


MÓDNÍ TRENDY PRO LETNÍ SEZONU 2000

Originální sukně inspirovaná antickým ŘeckemKaždý nový příchod jara a léta přímo vyzývá všechny milovnice módy k obnově šatníku. Vydávají se proto na výzvědy do obchodů, okukují modelky v prestižních časopisech a zkoumají, který z nejnovějších módních trendů bude právě jim slušet nejlépe. Móda je opravdu nevyzpytatelná. Co se nosí - jenom proboha nic všedního! Je přece výjimečný rok 2000, tak proč nešokovat trochu své okolí? Nabízíme setkání s francouzskou módou - prostřednictvím zásilkové služby firmy Catalogue Shopping, spol. s r. o., podle nabídkového katalogu 3 SUISSES - Miláček.

Letošní móda je rozmanitá a šokující. Žhavé módní trendy se dají označit za přímo originální. Jedním výrazným je taková malá hra na dětství. Spojení s věcmi, které máme rádi - růžová a ostatní "sladké barvy", mašličky, několikavrstevné oblečení, líbivé doplňky. Nevinnost a spontánnost ve spojení se svůdnými detaily, třpytivé doplňky, sponky, všechno to, co nám připomene nádherný pocit z dětských let. Proč se na chvilku nevžít do role malé holčičky strkající před sebou kočárek s panenkou? Dopomohou nám k tomu třeba právě romantické šatečky, na vlasy můžeme použít jako ozdobu nejrůznější berušky, kytičky a sponečky, které nám leží na dně šuplíku a 15 let marně přemýšlíme, co s nimi. Tento módní trend jistě využijí především mladé odvážné dívky, na kterých bude tato dětská romantika působit velmi příjemně a mile.

Dalším módním trendem je takzvaná kosmická budoucnost. Moderní je vše, co je "chladné", dlouhé pláště, šaty, rovné střihy přiléhající k tělu, které však neobepínají. Strohé střihy umocní lesklé materiály vyrobené novou technologií, jako například metalické efekty, mokrý vzhled, lesk. Jste objevitelkami vesmíru, nebo naopak patříte k civilizací z jiné galaxie. Šokujte své milé, šokujte své okolí.

Triko s kapucí, spousty kapes, pohodlí...Pokud jste se raději s kamarády toulala přírodou, která pro vás byla africkou divočinou, nezoufejte. Právě pro vás je připravena módní vlna safari stylu. Cestování a svět poznání, občas i prvků vojenského stylu, jakési oblečení na výpravy za něčím neznámým. Koloniální výpravy, cesty za exotikou. S tímto stylem jde ruku v ruce barevná paleta všech odstínů zelené barvy. Přírodní materiály, velké množství praktických kapes, velmi módní je pak použití dvou vrstev látek, z nichž přírodní látka má hrubší reliéf a tvoří podklad pro svrchní, jako pírko lehounkou látku z umělých velmi lehkých materiálů.

Na své si příjdou i milovnice sedmdesátých let a slavné éry hippies. Džínové kalhoty do zvonu nastavené květinovou látkou, rozevláté tuniky z jemných potištěných tkanin, jemnost doplňků, detaily jako spousta korálků, tkanic, copánků se vyskytují na doplňcích oděvu a mohou se vplétat i do účesů. Odložte kabelky a nahraďte je jemnými čtvercovými mošničkami a pro dokonalé sladění pocitu s image si do přehrávače dejte třeba kazetu s Janis Joplin. Sandály a pantoflíčky, obměněné "kristusky" - to vše můžete v tomto stylu využít. Džínovina, kůže, květinové vzory, přírodní bavlna - to je váš nový styl.

Do teplejších dnů roku 2000 se však můžete vypravit i s použitím kouzla svůdnosti a elegance. Vášeň je to, co vytvoří váš osobitý módní trend. Pokud vám navíc sluší červená barva, jásejte předem. Teď přišla ta pravá chvíle, protože módní jsou všechny odstíny červené, teplé a fascinující kombinace ohnivě červené ve spojení s barvami země, vyzařující lásku, city, energii. Povolte uzdu své fantazii a propadněte kouzlu své osobnosti, které podpoříte spojením výrazných barev s hrou světla a stínu, jež vzniká kombinací lesklé látky s matnou a reliéfní.

Červená vám nesluší nebo vám připadá příliš vyzývavá? I pro vás, které raději zapadnou do šedi ulic, máme řešení. Volné a splývavé oblečení, jež mnohdy připomíná poněkud fádní módu osmdesátých let, se právě teď znovu objevuje. Pořiďte si volné "áčkové" šaty s ramínky, preferujte drobné květinové vzory, vyberte si přirozeně jednoduché modely. Upřednostňujte přírodu, surové materiály i barvy, základní a jednoduché geometrické střihy. Toto vše může být právě váš styl pro rok 2000.

Závěrem nesmíme zapomenout ani na módní barvy. Kromě zmiňované provokativní červené, která si statečně udržela pozici již z minulého roku, je velmi módní hnědá se všemi svými odstíny - červeným nádechem počínaje a zemitě hnědou konče. Zapomeňte proto na šedou, která kralovala loňskému roku. Připomeneme ještě "cestovatelskou" zelenou v odstínech khaki, světlounce zelené a tmavě zelené, a nesmíme zapomenout ani na sluneční odstíny hnědo/oranžové s měděnými odlesky sluníčka a přibližující se barvám země.

Léto je tady! Pamatujte na pravidlo: buďte "IN" a směle kombinujte to, co kombinovat rozhodně nelze!

Zpracováno 3 SUISSES - Miláček

(Foto 3 SUISSES - Miláček)