číslo 30/2000
vychází 10. července

Zpět na obsah         

Hudba


Oficiální česká hitparádaPATNÁCT MINUT SLÁVY

Před týdnem jsem vám slíbil, že si v rubrice Patnáct minut slávy všimneme nových jmen v hitparádě Rádio 2000. Nuže, sliby se mají plnit.

Nejhranější skladbou v českých rádiích je momentálně balada Private Emotion - jejího interpreta snad ani nemusíme představovat. Zato dívka, jejíž skladba I Will Love Again se vyhoupla až na bronzový stupínek, za pár základních informací stojí. Lara Fabian je jednou z nejprodávanějších zpěvaček ve francouzsky mluvících zemích, původem Belgičanka, jejíž tři francouzsky nazpívaná alba si pořídilo už přes šest milionů zájemců. Album, z něhož je písnička I Will Love Again vyjmuta, je jejím anglickým debutem. Spolupracovala na něm s řadou renomovaných jmen světového hudebního showbyznysu, například s producentem Walterem Affanasieffem, spolupracovníkem Mariah Carey, ale i s "muži v pozadí" úspěchů Madonny nebo Cher.

Poměrně neznámým pojmem je u nás i dívčí skupina Passion Fruit - zatím na třináctém místě. Prvně o sobě dala vědět prostřednictvím hitu The Rigga-Ding-Dong-Song, jehož prodej jen v Německu překročil "zlatou" hranici a byl nominován na cenu Echo v kategorii Nejúspěšnější taneční hit roku 1999. Druhé album tria Maria - Debby - Nathaly, nazvané Spanglish Love Affairs, je - jak naznačuje jeho titul - nazpíváno španělsky i anglicky a vedle písně Wonderland neskrývá hitové ambice ani balada Do You Remember nebo Passiongang s prvky flamenka a hiphopu.

MILAN ŠEFL