číslo 27/2000
vychází 19. června

Zpět na obsah         

Styl


RYCHLE A ZDRAVĚ

Pórkový salát

2 větší pórky, 300 g vařených sójových bobů, 0,5 cl sójové omáčky, 1 lžíce desertního vína, cukr, sůl, olej, vegeta

Do měkka uvařené sójové boby propláchneme studenou vodou. Na plátky nakrájený porek spaříme, přidáme k bobům, ochutíme cukrem, citronovou šťávou, vegetou, osolíme a zjemníme olejem.

 

Okurkový salát s drůbežím masem, rajčaty a brambory

1 salátová okurka, 300 g kuřecího masa, 4-5 rajčat, 4-5 větších ve slupce vařených brambor, 5 lžic majonézy, 3 lžíce jogurtu, ocet, sůl, pepř, petrželka.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, promícháme a ochutíme octem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Majonézu rozšleháme s jogurtem a vmícháme ji do brambor. Přidáme na nudličky pokrájené drůbeží maso, na kostky nakrájená rajčata a okurku, rovněž nakrájenou na kostičky a zbavenou semen. Lehce vše promícháme a dáme na 30 minut do chladničky. Pak hned podáváme.

(jak)