číslo 26/2000
vychází 12. června

Zpět na obsah         

Televizní tipy


Týdeník Rozhlas přináší v předstihu program těchto televizních programů: ČT 1, Č 2, NOVA, PRIMA. Z kabelových TV informuje o programu kanálů: Hallmark, Max 1, HBO, Galaxie a Discovery.

Pátek 23. 6.

21.50


Mayday

Pilot Tom Hutton havaroval se strojem plným lidí. Poté opustil povolání a stáhl se do ústraní, byl přesvědčen, že katastrofu zavinil. Dva roky nato došlo v jeho někdejší letecké společnosti k velmi podobnému neštěstí a úřady jí zastavily činnost. Majitel firmy Wilkens Toma přiměl, aby svědčil u soudu. Díky Tomovu prohlášení, že v obou případech šlo o chybu pilota, byl zákaz odvolán, soudkyně Phillipsová ovšem o správnosti verdiktu pochybovala. Vyhledala svědka a požádala ho o spolupráci. Tom se zlobí, že právnička obviňuje jeho přítele Wilkense z nekalých machinací. Aby ho očistil, pouští se do pátrání... V americko-německém filmu, který natočil režisér Chris Bould hrají Robert Bourke, Annabeth Gishová, Heinz Hoenig, Ivo Dolder, Matrin Lüttge, Frank Albrecht, Renate Beckerová a další.

logo_ct1.gif (4645 bytes)

Sobota 24. 6.

21.40


Michael

Bývalý investigativní reportér Frank Quinlan, který pracuje pro chicagské bulvární noviny, se snaží přesvědčit svého šéfa, že dobře ví, co jeho čtenáři vyžadují. Když dostane dopis od jisté paní Milbankové, která tvrdí, že v jejím motelu bydlí anděl, vydává se okamžitě do Iowy se svým kolegou Hueym a odbornicí přes nebeské posly Dorothy. Když návštěvníci milého anděla spatří, nevěří vlastním očím. Před nimi se objeví polonahý, zarostlý muž s cigaretou v ústech a výrazným panděrem, jež svědčí o náruživé příchylnosti k dobrému jídlu a pití. Archanděl Michael, legendární bojovník a vůdce andělských šiků, který je kromě jiného autorem některých pasáží z bible, vynálezcem front, svateb a dalších užitečných věcí, přece musí vypadat jinak. Určitě ne jako zpustlý zhýralec, který navíc záhadně přitahuje všechny ženy ve svém okolí... Režisérka Nora Ephronová natočila romantickou pohádku pro dospělé, v níž důležitější úlohu než vlastní příběh hrají lidské nálady, city a především Michaelův všeobjímající vztah k životu, který se kromě jiného projevuje neustálým broukáním známé beatlesovské písně All You Need Is Love. O úspěch filmu se zasloužil vynikající herecký výkon Johna Travolty v titulní úloze božího posla.

Neděle 25. 6.

22.05


Slídil

Úspěšný autor detektivních románů, bonviván a milovník všech her i mechanických hraček, Andrew Wyke, si pozval do svého rozlehlého sídla milence své ženy. Majitel malých kadeřnictví, Milo Tindle, pro něho není rovnocenným partnerem. Proto s ním jedná přezíravým a výsměšným způsobem. Zatímco Tindle očekává nějakou dohodu, Wyke chce svého protivníka především pokořit. Také si k tomu připravil dokonalou past... Detektivní příběh, který vznikl podle divadelní hry dramatika Anthonyho Shaffera, nabídl kromě důmyslně napsané zápletky také velké herecké příležitosti hlavním představitelům.. Cynického spisovatele Wykea působivě ztvárnil sir Laurence Olivier a bezbranně vyhlížejícího Tindlea si s neobyčejnou chutí zahrál Michael Caine.

Neděle 25. 6.

22.50


Pozor, obří žena

Americký televizní film z roku 1993 je remakem stejnojmenného kultovního hororu z roku 1958. Stejně jako před lety i tentokrát je jeho hrdinkou Nancy Archerová, zpočátku obyčejná mladá a bohatá žena, která nedokázala vzdorovat špinavostem svého záletného manžela. Jenže pak jednoho dne narazila na mimozemskou loď a její patnáctimetrový pilot neměl nic lepšího na práci, než ji vystavit paprskům, po kterých rostla a rostla, až vyrostla a byla stejně velká jako on. Než si s ní ovšem stačil něco začít, objevil se šerif a zahnal ho na útěk tak kvapně, že milý pilot zapomněl Nancy vrátit do původní velikosti.