číslo 23/2000
vychází 22. května

Zpět na obsah         

Televizní tipy


Týdeník Rozhlas přináší v předstihu program těchto televizních programů: ČT 1, Č 2, NOVA, PRIMA. Z kabelových TV informuje o programu kanálů: Hallmark, Max 1, HBO, Galaxie a Discovery.

  Pondělí 29. 5.

20.00

Bylo nás pět

V dnes už rozsáhlém seznamu českých televizních seriálů patří mezi nejoblíbenější a nejvýznamnější ty, které čerpají z české literatury: Neffovy Sňatky z rozumu, Bassův Cirkus Humberto" Jiráskův F. L. Věk, Škvoreckého Hříchy pro pátera Knoxe a Prima sezona. Náleží sem bezpochyby i seriál Bylo nás pět vytvořený na motivy prózy Karla Poláčka. - Blíží se prázdniny a malý Petr Bajza má slíbeno, že když přinese pěkné vysvědčení a nic neprovede, vezme ho tatínek na motorce zn. Harley do Mýta na trh. Péťa spořádaně odchází do houslí, pevně rozhodnut chovat se vzorně. Jenže potká své čtyři kamarády a za jedno odpoledne díky tvořivé dětské fantazii všechna dobrá předsevzetí vezmou za své...

logo_prima.jpg (1692 bytes)

  Pondělí 29. 5.

21.50

Kung-fu: Legenda pokračuje

Caine byl v šaolinském klášteře jako mnich, jeho syn Peter tam pouze studoval. Rozdělil je zničující požár kláštera, oba se domnívali, že ten druhý zahynul. Caine se vydal na osamělou pouť světem, Peter se stal policistou v americkém velkoměstě. A právě tam posléze zamířily i otcovy kroky. Hned po příchodu byl Caine svědkem vydírání drobných obchodníků čínskou mafií a pustil se s ní do boje. Tutéž záležitost se snaží vyřešit policie a na případu pracuje i Peter, ti dva o sobě však zatím nevědí...
Hlavní role ztvárnili D. Carradine a Ch. Potter (oba na snímku).

logo_prima.jpg (1692 bytes)

  Středa 31. 5.

19.55

Made in America

Majitelka knihkupectví Sára je emancipovaná, soběstačná a černá - což dnes už není ve Spojených státech velký problém. Před léty tragicky ztratila partnera, a tak se rozhodla, že si pořídí alespoň dítě. Zašla do spermabanky a devět měsíců nato přivedla na svět dceru Zoru. Když dívenka odrůstala, vyslechla spoustu historek o báječném černošském otci, který bohužel skonal krátce před jejím narozením. Nyní Zora studuje, náhodně podstoupila krevní test a dozvěděla se, že všechno bylo jinak. To jí ovšem nestačí, a tak si v počítačové síti zjistí otcovu totožnost. Čeká ji šok: ten člověk je přímo vzorová ukázka bělocha. Kolotoč bláznivých situací se může rozjet... Komedii o tom, co pro Američany znamená rodina, natočil v roce 1993 Richard Benjamin. V hlavní roli uvidíme Whoopi Goldbergovou.

logo_prima.jpg (1692 bytes)

  Pátek 2. 6.

21.55

Nebuďte policajta

Jedné noci zavraždili příslušníci pařížské policie majitele luxusního bytu. Nebyl jejich jedinou obětí, zabíjení pokračovalo. Té noci komisař Grindel ještě nerušeně spal, hned ráno byl však zavlečen do podivné hry, která ho může stát život. Zkorumpovaní policisté se nezastaví před ničím, systematicky likvidují každého, kdo by mohl mluvit. Jak se Grindel postupně dobírá pravdy a blíží se ke své kořisti, je odezva protivníků stále krvavější. Osamělý lovec nemůže ve svém okolí věřit nikomu... Hlavní role se ujal Alain Delon, který se podílel i na scénáři a produkci.