číslo 23/2000
vychází 22. května

Zpět na obsah         

Film a televize


STRUČNĚ

  • "O krkolomné cestě zdravotní sestry Věry a učitele Edy za manželským štěstím a většími příjmy" - tak zní podtitul televizní komedie, kterou podle scénáře Evy a Iva Pelantových pro ČT natáčí režisér Karel Smyczek.

  • Člověk vynálezce, člověk v pohybu - tak se jmenuje literární a výtvarná soutěž, kterou vyhlásili pro mládež organizátoři 38. ročníku festivalu filmů o vědě, technice a umění Techfilm 2000 (6.-10. 11.). Je rozdělena do dvou kategorií: o "cenu utrženého sluchátka" se budou ucházet děti do 10 a do 16 let. Adresa pro zasílání příspěvků: Krátký film, a. s., Techfilm 2000, soutěž Utržené sluchátko, Kříženeckého nám. 1079, 152 53 Praha 5.

  • Režisérka Andrea Sedláčková (ČT nedávno uvedla její televizní snímek Ze života pubescentky) natáčí svůj první autorský hraný film Oběti a vrazi. Protagonisty příběhu o osudové přitažlivosti dvou nevlastních sourozenců jsou Ivana Chýlková (na snímku z natáčení), Karel Roden, Monika Hilmerová a Vladimír Škultéty. Dějištěm filmu je většinou Polička a zní v něm převážně hudba B. Martinů. Hlavními producenty jsou Proart Production a Česká televize. Premiéra se chystá v říjnu letošního roku.