číslo 22/2000
vychází 15. května

Zpět na obsah         

Televizní tipy


Týdeník Rozhlas přináší v předstihu program těchto televizních programů: ČT 1, Č 2, NOVA, PRIMA. Z kabelových TV informuje o programu kanálů: Hallmark, Max 1, HBO, Galaxie a Discovery.


Pondělí 22. 5

21.50

Hazardní hraNa snímku představitelka hlavní ženské postavy filmu Helen Shaverová.

Rainey a Duke spolu kdysi jezdili kamionem, Rainey toho pak nechal a toulal se světem. Po nějaké době se opět potkali a Duke nabídl bývalému parťákovi novou spolupráci. Začalo totiž být nebezpečné zůstávat v kabině auta sám, neboť v kraji řádí banda, jež přepadává řidiče, týrá je a připravuje o náklad. Za vším nejspíš stojí majitel velké dopravní firmy Carolla, který tak likviduje konkurenci, chybějí ale důkazy. Oba kamarádi se brzy na vlastní kůži přesvědčí, jak vypadá vydírání v praxi. Odmítnou se však podvolit a vstupují do otevřeného boje...


logo_prima.jpg (1692 bytes)
Středa 24. 5

19.55

Růžový panter znovu zasahujePeter Sellers

Inspektor Clouseau (Peter Sellers - na snímku) z pařížské tajné služby je chodící továrna na katastrofy. V předchozích filmech likvidoval svého nadřízeného Dreyfuse sice s nejlepšími úmysly, leč tak systematicky, až se z toho ten chudák pomátl. Nyní, po třech letech strávených v ústavu pro duševně choré, je Dreyfus vyléčen. Stačí však jediné setkání s Clouseauem, a šílenství propuká ještě silněji. Pacient prchá z blázince s utkvělou myšlenkou: vymazat Clouseaua z povrchu zemského... Režisér Blake Edwars a představitel hlavní role Peter Sellers spolu vytvořili snad největšího pitomce ve světové kinematografii.


logo_ct1.jpg (9008 bytes)
Pátek 26. 5.

20.30

Láska s vůní pryskyřice

Lesní dělník František Hrubý, pruďas a dříč, žije se svou vnučkou v osamělé chalupě. I přes svou šedesátku je stále furiant, který si od nikoho nenechá do ničeho mluvit, ale sám mluví každému do všeho. Jeho snaha zasahovat do života družky, dcery, vnučky nebo kamarádů má kořeny ve strachu ze samoty a smrti. Nemůže se také smířit s tím, že práce, kterou měl celý život rád, ho už příliš namáhá... Jiří Hanibal se ve svém autorském filmu podle vlastní novely Když pláče les pokouší formou lyrické komedie zamyslet nad životem obyčejného člověka, nad jeho touhami a sny, které, ať směšné či vážné, ale vždy dojemné, tvoří nedílnou součást jeho bytosti. Hlavní roli vytvořil výborný slovenský herec Vlado Müller, družku Halinu hraje Věra Galatíková, vnučku Janu mladičká Mahulena Bočanová a Slávka, přítele Jany, Marek Vašut.


logo_nova.jpg (8673 bytes)
Neděle 28. 5.

21.45

Likvidátor

Arnold Schwarzenegger jako elitní agent FBI, který musí smazat minulost mladé ženy, aby zachránil její budoucnost. Jmenuje se John Kruger a pracuje jako specialista v Programu na ochranu svědků. Pracuje zásadně sám a výsledky jeho práce jsou vždy dokonalé. Svými občas velmi razantními a explozivními zásahy dokáže ohroženého člověka dokonale vymazat z povrchu zemského a dát mu šanci na nový život. Však se mu také přezdívá Eraser, což znamená něco jako Vymazávač. Nyní však před ním stojí jeden z nejtěžších úkolů...